Primul pas către o îngrijire corectă a tenului este să știi ce tip de ten ai, astfel încât să alegi produsele potrivite. Altfel, riști să cumperi o cremă care poate fi ideală pentru un alt tip de ten, dar să nu ți se potrivească.

Iată care sunt caracteristicile fiecărui tip de ten:

Tenul uscat – acest tip de ten este caracterizat de o piele care produce mai puțin sebum decât în mod normal. Astfel, pielea este lipsită de hidratare și predispusă la apariția ridurilor fine și superficiale. Tenul este mat, cu pori mici, iar pielea este subțire și sensibilă.

Tenul normal – este caracterizat de o piele netedă și elastică, cu o textură catifelată și o culoare rozalie, cu pori mici și cu o bună circulație a vaselor de sânge. Deși zona T (frunte, bărbie, nas) poate să fie puțin uleioasă, pielea nu are tendința să se îngrașe sau să fie prea uscată. Tenul normal nu este predispus la sensibilitate ridicată.

Tenul gras – spre deosebire de tenul uscat, acest tip de ten este caracterizat de producerea unei cantități mai mari de sebum (seboree). Tenul este lipsit de suplețe și este unsuros și lucios, în special în zona T. Din cauza excesului de sebum, tenul poate să capete o tentă gălbuie în timp, însă ridurile apar mai greu. Tenul gras favorizează apariția coșurilor și a acneei.