Atunci când alegi un produs cosmetic în funcție de tipul de ten, ar fi bine să știi ce ingrediente conține, cum acționează acestea și ce beneficii au. Vezi mai jos câteva substanțe active, rolul lor în remedierea unor imperfecțiuni ale tenului și cărui tip de piele îi sunt recomandate pentru a fi incluse în rutina ta zilnică.

Alfa hidroxi acizi (AHA) – aceasta este o denumire generică pentru mai multe tipuri de acizi, printre care acidul glicolic, lactic, tartric și citric. Acești acizi ajută la reducerea ridurilor, ameliorarea petelor și pot micșora porii măriți. Deoarece aceste ingrediente pot crește sensibilitatea pielii, e recomandat să aplici ulterior o loțiune cu protecție solară.

Hidrochinona sau acidul kojic produsele care conțin această substanță sunt folosite de obicei pentru reducerea petelor care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Retinol – se regăsește de obicei în cremele antiîmbătrânire, fiind o substanță derivată din vitamina A. Îmbunătățește aspectul pielii, reducând petele și ridurile.

Acid hialuronic – odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de acid hialuronic din țesuturi scade, așa că produsele cosmetice care conțin acid hialuronic sunt ideale pentru hidratarea tenului și pentru a reduce ridurile. Acidul hialuronic este regăsit în special în cremele antirid.