Dacă te confrunți cu pete pigmentare, acnee, riduri, atunci soluția sunt acizii, iar cei mai apreciați în industria cosmetică sunt exfolianții AHA și BHA, considerați secretul unui ten superb.

Ce sunt acizii AHA și BHA?

Acești exfolianți au același rol de a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii. AHA acționează la suprafață, fiind ideal pentru exfolierea și netezirea ridurilor fine, astfel pielea devine mai luminoasă, mai netedă și mai catifelată. Specialiștii sunt de părere că AHA pot stimula și producția de colagen, ceea ce transformă acizii în soluții perfecte pentru tenul matur. Sunt de asemenea recomandați pentru pielea uscată sau cea care suferă de hiperpigmentare. În timp ce BHA ajunge în straturile mai profunde ale pielii și sunt minunați în tratarea acneei.

Cum îi folosești în condiții de deplină siguranță?

În primul rând, acizii nu se folosesc zilnic. Cel mai bine e să îi utilizezi de circa două ori pe săptămână sau o dată la două zile. Începe însă cu aplicarea lor o dată la 7 zile, pentru ca tenul să se obișnuiască cu acidul, și progresează treptat.

Cel mai bun moment pentru utilizarea unui acid este seara, înainte de culcare, după ce ai curățat și ai tonificat tenul. Poți amesteca acidul cu crema de față la primele utilizări, iar după ce ai dezvoltat o anume toleranță îl poți întinde liniștită cu o dischetă, evitând, firește, zona ochilor.

Un alt sfat prețios

Folosește zilnic o cremă cu SPF de minimum 30 atunci când apelezi la acizi.

Dermatologii recomandă de asemenea să limitezi folosirea unor ingrediente active puternice atunci când apelezi la acizi. Evită asocierea de AHA și BHA cu creme sau serumuri pe bază de retinol sau vitamina C. E posibil să supraaglomerezi rutina de îngrijire și să iriți astfel pielea.

Dacă te-am convins că miracolul pielii desăvârșite poate să înceapă de la acizii AHA și BHA, mai jos îți prezentăm cele mai bune produse care conțin acești aliați ai tenului tău.

Astfel, după 20 de ani poți apela la un AHA slab, de maximum 5% pentru ten normal sau mixt.

PEELING AHA 5% + BHA 1% este un peeling blând, ușor de aplicat atât începătorilor, cât și celor experimentați. 

Între 25 și 35 de ani mai poți urca o treaptă pentru a preveni îmbătrânirea tenului, optând pentru AHA 10%.

Femeile cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani pot urma în continuare acest regim, și, dacă simt nevoia de mai mult, pot utiliza acizii în fiecare zi.

După 45 de ani, tenul tău poate suporta deja o aplicare zilnică a unui acid de 10%, urmând ca de două ori pe săptămână să îl înlocuiești cu o formulă cu concentrație de 30%.

Produsele noastre AHA + BHA sunt de la ușoare, moderate și intense, în funcție de concentrația acizilor. Sunt ușor de aplicat atât începătorilor, cât și celor experimentați. Imediat după aplicare tenul se poate înroși. Peeling-ul este foarte sigur dacă este aplicat conform instrucțiunilor. Este recomandată testarea produsului pe o mică porțiune înainte de aplicare, pentru a ști cum reacționează pielea.

Ingredientele cheie

INGREDIENTE CHEIE:

 • AHA – Acizi alfa-hidroxi naturali, vegani, cu efect antirid, exfoliant, de stimulare a reînnoirii celulare cutanate, de estompare a ridurilor și petelor pigmentare.
 • BHA – Acizi beta-hidroxi naturali, vegani, cu efect exfoliant, antimicrobian și antiacneic, contribuie semnificativ la regenerarea celulară și reînnoirea pielii. Efect antimicrobian, combat acneea.
 • ACID HIALURONIC CU GREUTATE MOLECULARĂ MIXTĂ – Unul dintre cei mai potenți umectanți care se cunosc în prezent, netezește și înmoaie pielea, având efecte antirid deosebite. Datorită mărimii moleculare diferite, penetrează la diferite nivele ale pielii, atât superficial cât și profund.
 • PROVITAMINA B5 – Efect calmant, reparator, hidratant și antiinflamator al pielii.

BENEFICII

 • Netezește ridurile fine și profunde, fără exfoliere vizibilă
 • Uniformizează textura tenului și conferă un aspect sănătos
 • Se aplică ușor
 • Exfoliază uniform și profund
 • Curată porii încărcați și punctele negre
 • Estompează petele pigmentare
 • Stimulează regenerarea celulară, conferind un ten repulpat și sănătos
 • Reduce ridurile fine
 • Reduce mărimea porilor
 • Reduce acneea
 • Are un efect cumulativ, pe măsură aplicării stimulează colagenul și îmbunătățește vizibil textura tenului