Trebuie să știți că un produs cosmetic cât de bun nu ar fi, nu poate face minuni, dacă nu devii prudent și la alimentație. Sunt unele produse alimentare care provoacă acneea și despre care vom discuta în acest articol.
LAPTELE
În primul rând, dacă suferi de acnee, renunță la produsele lactate și, anume la lapte. Vacile sunt gestante și au o mare cantitate de hormoni naturali, dar mai mult sunt artificiali, pentru că sunt hrănite cu furaje care conțin hormoni estrogeni sintetici, pentru a stimula lactația. Ei bine, atunci când acești hormoni estrogeni ajung în corpul nostru într-o cantitate mare, începe să fie provocată apariția acneei pe obraji, în jurul gurii, pe bărbie, iar pielea devine de proastă calitate.

Dacă o mica cantitate de estrogen ajută pielea să nu îmbătrânească, atunci un exces de hormoni deteriorează pielea, inclusiv veți vedea și agravarea celulitei. Îmi veți spune că putem înlocui laptele de vacă cu laptele vegetal din soia, dar veți vedea că acneea se accentuează la fel de mult, pentru că soia are în compoziție fitoestrogen, deci iar ajungem la acest exces de hormoni care va provoacă același dezechilibru. Mai ales, se întâmplă acest lucru, când sunteți la mijlocul ciclului menstrual. Pielea începe să se umfle și să acumuleze lichide,
GLUTEN
În al doilea rând, dacă aveți intoleranță la gluten și consumați alimente considerate sănătoase, spre exemplu grâu, ovăz, tărâțe etc., atunci veți observa că acneea apare pe tot corpul, tenul și părul devin grase, Când ajunge glutenul în organism, iar noi avem intoleranță la gluten, corpul are reacții de apărare, producând anticorpi împotriva acestui component. În același timp, atacă și celulele intestinului, distrugând mucoasa, astfel absorbția nutrienților nu mai este aceeași. O serie întreagă de nutrienți încep să lipsească și se declanșează în tot corpul o patologie autoimună, care afectează în special intestinul, dar și întregul corp și pielea este mult mai sensibilă, apar tot felul de pete, favorizând în acest fel apariția acneei. Faceți testul de toleranță la gluten și, dacă rezultatul este pozitiv, renunțați la alimentele care conțin gluten.

Întotdeauna când aveți o problemă pe față, nu aglomerați saloanele cosmetologice, mai întâi rezolvați cauza și apoi treci la partea de tratament exterior.
CAFEAUA
Al treilea produs este cafeaua, mai ales cea instant. Aceasta blochează absorbția de substanțe, cum ar fi: zincul, vitamin A, magneziu etc., deficitul acestor nutrienți afectează pielea. Aceasta devine mai îmbătrânită, lipsită de fermitate și strălucire. Dacă ați observant că pielea arată astfel, consumați ceai.

Un alt lucru pe care îl face cafeaua: stimulează glanda suprarenală ce secretă cortizol. Când se secretă în cantitate mare cortizolul, hormonul stresului, începe să scadă imunitatea, pielea devine lipsită de apărare, iar bacteriile care trăiesc în mod normal pe piele, încep să ”înflorească”. Trebuie să știți că cortizolul în exces îmbătrânește pielea, sau dezechilibrul dintre cortizol și un alt hormon al suprarenalei, care se poate întâmpla în excesul de consum de cafea, va favoriza apariția acneei și nu doar pe față, apare și pe spate, pe umeri și pe brațe.
ULEIURILE VEGETALE

Un alt grup de alimente la care trebuie să fiți atenți sunt uleiurile vegetale de rapiță, de în etc., care sunt bune dacă se consumă moderat. Ele conțin omega 6 și omega 9, în exces fără aportul de omega 3 din pește, cum ar fi: macrou, somon, se produce un dezechilibru în organism. Omega 6 este proinflamator, menține aspectul îmbătrânit al pielii și oxidarea celulară.
CE ALIMENTE NE AJUTĂ ÎN LUPTA CU ACNEEA?

AVOCADO
Avocado are niște enzime care acționează antiestrogenic. Dacă analizele au arătat un exces de estrogen, consumați jumătate de avocado pe zi pentru a echilibra acest factor.
SCORȚIȘOARA
Adăugați în fiecare mic dejun puțină scorțișoară, reglează inclusiv nivelul de glicemie în sânge. Cu cât glicemia este mai mare, cu atât pielea îmbătrânește mai rapid. Glucoza îmbătrânește și oxidează celulele.
RODIA
Folosiți antioxidanți din rodie, care mai conține și vitamina C din belșug. Are rol antiinflamator.
TURMERIC
Adăugați puțin turmeric în mâncare, are rol protector, anticancerigen și antibacterian.
PROBIOTICE
Probioticele stimulează imunitatea în general. Cu cât imunitatea este mai competentă, cu atât șansa ca anumite bacterii să ajungă sub stratul superior al pielii și să infecteze este mai mare.
- Consumați alimente ce conțin vitamin A, cum ar fi morcovul, țelina.
- Beți multă apă și nu rămâneți sub nicio formă constipați, pentru că acest lucru va afecta metabolismul general.
IGIENA
- Nu vă culcați seara cu părul și fața nespălată, pentru că de fiecare dată pielea se va infecta mai ușor și va produce acnee.
- Nu folosiți săpunuri agresive.
- Spălați-vă cu apă rece, niciodată fierbinte.
TRATAMENT EXTERN
Tratament Acne Free Ten Mixt/Gras sau Tratament Acne Free Ten Normal/Uscat – două seturi în dependență de tipul de ten, care conține a câte 7 produse pentru ritualul de îngrijire zilnică.
Aceste produse conțin ingrediente vegetale testate clinic, ce revoluționează modul în care tu îți tratezi acneea și transformă ACNE FREE LINE în aliatul pielii tale, pentru ați recăpăta starea de bine. Tenul se purifică și se hidratează, devine curat și proaspăt, într-un mod delicat. Foarte blândă cu pielea, ACNE FREE line aduce tenului un sentiment de puritate calmă și prospețime.
Beneficii și rezultate:
- Piele uniformă, aspect sănătos
- Efect reconfortant și revitalizant
- Elimină impuritățiile și decongestionează tenul
- Rol antiinflamator
- Reducerea hiperkeratozei, inflamației și proliferării bacteriene
- Hidratare celulară adecvată
- Repară și protejează pielea
- Stimulează secreția de colagen I și III
Nu lăsa acneea să-ți afecteze calitatea vieții!