Știm că Vitamina C întărește sistemul imunitar și menține sănătatea organismului în ansamblu. În același timp, Vitamina C este un aliat de nădejde în menținerea sănătății și frumuseții pielii și părului. Carența ei poate duce la subțierea firului de păr, la inflamația pielii și îmbătrânirea prematură.

Ce trebuie să știi despre vitamin C?

Este un puternic antioxidant care neutralizează radicalii liberi, accelerează regenerarea țesuturilor datorită formării fibrelor de colagen, responsabil de elasticitatea și fermitatea pielii. Un alt avantaj al vitaminei C este protejarea pielii de radiațiile ultraviolete, în special de razele spectrului A, care nu provoacă arsuri, dar distrug fibrele, modificări imperceptibile la prima vedere, ce duc la formarea ridurilor.

Vitamina C nu este sintetizată în organism, deci este important să suplinim deficiența acesteia cu ajutorul unei diete complexe bazat pe consumul de legume și fructe. Iar pentru menținerea frumuseții pielii, utilizați produsele cosmetice care au în compoziție vitamina C.

Vitamina C pentru piele

Cele mai bune perioada de utilizare a produselor cosmetic îmbogățite cu vitamina C sunt toamana, iarna și primăvara. În aceste perioade, din cauza schimbărilor climatice constante și a altor factori negativi, pielea suferă adesea de uscăciune, arată lipsită de fermitate și pare obosită.

Tratamentele pe bază de vitamina C ajută la îmbunătățirea proceselor metabolice din celulele pielii, uniformizând tonul feței și redând pielii prospețime și strălucire.

Peteți găsi vitamina C în produsele exfoliante, măști, seruri și creme de față care combat semnele îmbătrânirii premature și chiar repară celulele pielii deteriorate.

Vitamina C hidratează pielea, previne pierderea umezelii, reglează nivelul PH și întărește sistemul imunitar al celulelor. În plus, luminează și uniformizează tenul, ameliorează inflamația și iritarea pielii.

Cum aplici vitamina C?

Pentru utilizare acasă, dermatologii recomandă alegerea produselor cosmetice cu o concentrației de vitamina C de la 5-10% până la 20%. Pentru a nu irita pielea, în special cei care au un ten sensibil, este bine să creșteți treptat concentrația de vitamin C.

Folosiți produsele cu vitamina C seara, înainte de somn, iar dimineața obligatoriu folosiți o cremă cu protecție SPF, pentru a preveni apariția petelor pigmentare. Serurile cu Vitamina C se aplică după curățarea și tonifierea tenului.

Vitamina C nu numai că stimulează producția de colagen, dar și combate fotoîmbătrânirea pielii, îngroșarea, denivelarea și petele pigmentare. Apariția petelor pigmentare este un semnal al deteriorării celulare care duce la îmbătrânirea prematură.

Pentru un efect instantaneu de strălucire, cosmetologii recomandă folosirea unui ser cu vitamina C care se aplică pe fața curată, evitând zona ochilor.

Ca urmare a utilizării vitaminei C, fața capătă o nuanță luminoasă, petele de vârstă devin mai puțin vizibile, porii sunt îngustați și ridurile mici sunt netezite – pielea arată mai sănătoasă și mai odihnită. Vitamina C, de asemenea, strânge și netezește bine pielea, astfel încât rezultatul utilizării regulate a produselor cosmetice cu acid ascorbic în compoziție va face pielea netedă și elastică.

Recomandarea noastră:

SER C3-AH1 | VITAMINA C 3% + ACID HIALURONIC 1%

SER C12.5-AH1 | VITAMINA C 12.5% + ACID HIALURONIC 1%

SER C23-AH1 | VITAMINA C 23% + ACID HIALURONIC 1%

INGREDIENTE CHEIE

  • VITAMINA C – Vitamina C sub formă de acid L-ascorbic pur este o formă complet stabilă în această formulă. Este un puternic antioxidant, luminează tenul și reduce semnele îmbătrânirii.
  • ACID HIALURONIC CU GREUTATE MOLECULARĂ MIXTĂ – Unul dintre cei mai potenți umectanti care se cunosc în prezent, netezește și înmoaie pielea, având efecte antirid deosebite. Datorită mărimii moleculare diferite, penetrează la diferite nivele ale pielii, atât superficial cât și profund.