În fiecare zi, ai parte de milioane de emoții și toate se reflectă pe față ta! În timp, zâmbetele, tristețea, îndoielile, bucuria și alte sentimente lasă urme pe chipul tău – numite riduri. Dacă la început sunt aproape invizibile, atunci odată cu vârsta și sub influența factorilor de mediu negativi, ele devin mai mari și mai profunde.

Astăzi, când lumea frumuseții se dezvoltă cu o viteză extraordinară, nu este necesar să recurgeți la proceduri radicale pentru a restabili elasticitatea și netezimea pielii – produsele cosmetice cu peptide sunt gata să concureze serios cu multe metode de întinerire.

Ce sunt peptidele?

Mulți cosmetologi numesc peptidele molecule miraculoase. Prima dintre ele a devenit cunoscută în anii 80 ai secolului XX, când au fost descoperite substanțe care interacționează între celule. Peptidele sunt compuși proteici scurți naturali sau sintetici constând din două, trei sau mai multe părți de aminoacizi. Principiul de funcționare a produselor cosmetice, din care fac parte, este destul de simplu. Spre deosebire de proteinele convenționale, peptidele pătrund cu ușurință celulele pielii prin stratul superior cornos datorită dimensiunilor mici și compoziției simple. De aceea, produsele cosmetice pe bază de peptide aparțin metodelor neinjectabile de combatere a ridurilor mimice și sunt disponibile sub formă de creme, geluri, seruri și capsule. Astfel de produse cosmetice reduc mobilitatea musculară, îmbunătățesc microcirculația sângelui, stimulează sinteza colagenului, au un efect antiinflamator și cresc proprietățile elastice ale pielii. În plus, peptidele ajută alte substanțe benefice și microelemente care nu pot pătrunde independent în piele pentru a fi absorbite eficient.

CREMA ANTI-AGING PENTRU FAȚĂ : conține 5 peptide naturale, ulei organic de catină, ulei organic de jojoba, niacinamide (vit B3), bisabolol extras din mușețel, vitamina E naturală.

Produse cosmetice cu peptide

De regulă, la produsele cosmetice se adaugă mai multe tipuri de peptide, astfel încât acestea să funcționeze cât mai eficient posibil.

Cele mai populare și eficiente:

Argilerina – a devenit primul concurent la botox. Penetrând în cele mai adânci straturi ale pielii, această peptidă blochează impulsurile mușchilor feței. Drept urmare, se relaxează și imită ridurile practic dispar. Principiul acțiunii este aproximativ același pentru preparatele pe bază de toxină botulinică.

Matrixyl (Palmitoyl Tripeptide-38) – stimulează procesele de regenerare a pielii datorită structurii sale unice, ajutând la combaterea liniilor de expresie. Peptida pătrunde cu ușurință în straturile profunde ale pielii și activează producția de colagen. Studiile Matrixil au arătat că utilizarea regulată a cremelor cu această peptidă în compoziție, adâncimea ridurilor de expresie este redusă cu mai mult de 45%.

Utilizarea produselor cosmetice cu peptide

Poți folosi produse cosmetice care conțin peptide de la 20-25 de ani pentru a preveni formarea ridurilor mimice și reducerea adâncimii celor existente. Industria de înfrumusețare oferă produse de acțiune instantanee, al căror efect este vizibil în decurs de 20-30 de minute de la aplicare, precum și preparate cu efect cumulativ. Cosmeticele cu peptide au o consistență destul de densă și bogată, deoarece grăsimile facilitează penetrarea aminoacizilor în celulele pielii, cei care au un ten gras sau cu probleme ar trebui să ia în considerare acest fapt și să abordeze cu atenție alegerea îngrijirii cu peptide. Este important să ne amintim că peptidele nu funcționează pe suprafața pielii, ci în straturile sale profunde și direct în celule. Pentru a facilita penetrarea și a accelera rezultatele, utilizați în mod regulat exfolianți. Este mai bine să depozitezi produsele cosmetice cu peptide într-un loc răcoros – moleculele active sunt rapid oxidate și distruse de căldură și aer. Acest lucru explică faptul că îngrijirea peptidelor are o perioadă de valabilitate destul de scurtă.