Pielea are un sistem de hidratare propriu, dar odată cu înaintarea în vârstă acest mecanism nu este la fel de eficient.

Un hidratant care merită luat în considerare este squalan. Imită uleiurile naturale ale pielii, făcându-l un excelent emolient. De asemenea, este un antioxidant natural și are proprietăți antitumorale, protejându-vă pielea de agenți cancerigeni.

Squalen vs. squalan

Squalen (cu „e”) este o lipidă produsă în mod natural de propriile celule ale pielii. Dar cantitatea de squalen pe care o produce corpul tău scade odată cu înaintarea în vârstă.

Producția maximă a acestui hidratant natural are loc în anii adolescenței, producția încetinind începând cu vârsta de 20 sau 30 ani. Drept urmare, pielea ta devine mai uscată și mai aspră.

Beneficiile pielii ale squalane

Pielea hidratată este o piele sănătoasă. Deci, atunci când este aplicat local, squalane are beneficii extraordinare.

Creșterea hidratării vă poate ajuta pielea să pară mai vibrantă și mai sănătoasă. Antioxidanții din aceste uleiuri și creme luptă și împotriva leziunilor pielii și a radicalilor liberi, care pot accelera procesul de îmbătrânire. Potrivit cercetărilor, squalan este, de asemenea, și un detoxifiant.

Utilizarea regulată poate crește, de asemenea, producția de colagen, rezultând o piele mai fermă.

Squalan dacă ai acnee sau piele grasă

Dacă aveți o piele predispusă la acnee sau grasă, utilizarea unor produse de îngrijire a pielii greșite poate declanșa o erupție sau agrava petele. Cu toate acestea, Squalan este sigur pentru toate tipurile de piele.

Este o alternativă excelentă dacă alte uleiuri sunt prea grele sau grase pentru pielea ta. În ciuda faptului că este un ulei, este ușor și noncomedogen, ceea ce înseamnă că nu va înfunda porii.

Pătrunde porii și îmbunătățește pielea la nivel celular, dar nu încarcă tenul.

Potrivit cercetărilor squalan are proprietăți antiinflamatorii care pot reduce roșeața și inflamația.

Așadar, înainte de a aplica o cremă pe față, utilizați un gel delicat pentru a vă curăța porii. De asemenea, exfoliați o dată sau de două ori pe săptămână tenul, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

Squalan este bun pentru eczeme?

Răspunsul scurt este da. 

Squalan are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, astfel încât poate calma o varietate de probleme inflamatorii ale pielii. Acestea includ:

 • acnee inflamatorie
 • eczemă
 • psoriazis
 • dermatită
 • rozacee

Pielea uscată este un simptom al acestor afecțiuni ale pielii. Cu toate acestea, menținerea pielii hidratate poate crește nivelul de umiditate, reducând puseele și petele uscate.

Produsul recomandat este CLEANSER SQUALANE

Un gel de curățire natural, fin, cremos, pentru față, bogat în acid lactic și squalane de măsline, adecvat tuturor tipurilor de ten, inclusiv tenului sensibil. Este un cleanser blând, hidratant, special formulat pentru uz zilnic. Este neparfumat și nu conține uleiuri esențiale. Pielea rămâne revigorată, proaspătă, curată și netedă.

Proprietățile squalanului

 • excelent emolient
 • biomimetic, este similar cu lipidele prezente în piele
 • protejează pielea de iritații și alergeni
 • protejează pielea împotriva deshidratării 
 • estompează ridurile fine
 • conferă elasticitate și suplețe pielii
 • restaurează bariera lipidică a pielii

Este un activ cosmetic polivalent, foarte plăcut pe piele datorită constituției non-grase, se absoarbe ușor și conferă suplețe pielii. Este remarcat și pentru faptul că mărește permeabilitatea pielii, devenind astfel un ingredient util în transportarea principiilor active.