Ai știut că acizii sunt aliații tăi anti-aging, în special dacă ai trecut pragul de 30 de ani. Am zis să ții prezentăm pe cei 3 aliați în lupta cu ridurile și pierderea fermității.

Și da, ținem să menționăm că s-a demonstrat clinic, acizii ajută la reînnoirea celulară și combat ridurile și aspectul tern al pielii în timp record. Acidul glicolic si salicilic sunt pe lista celor mai populare ingrediente de skin care, dar oferta este mult mai generoasa de atât – și cu siguranță sunt acizi cu efecte uimitoare pe care înca nu i-ai introdus în rutină.

Acidul glicolic

Acidul glicolic este unul dintre cele mai recomandate pentru prevenirea și tratarea ridurilor. Dintre alfahidroxizi, are cea mai mică moleculă, ceea ce înseamnă că este instant absorbit de piele, oferind efecte rapide și dramatice. Acidul glicolic micșorează porii, netezește suprafață pielii și uniformizează nuanță tenului – zi după zi, pielea ta va deveni mai luminoasă și va arată mai tânăra.

Acidul lactic

Dacă ai pielea sensibilă și nu poți folosi acizi, îți recomand să încerci acidul lactic. Este cel mai blând dintre toate, însă îți va oferi rezultate vizibile chiar de la primele aplicări. Chiar și o concentrație mare de 10% va fi, cel mai probabil, tolerată foarte bine de piele.

Acidul lactic exfoliază lent și netezește ridurile fără să usuce sau să irite pielea – este singurul acid pe care îl folosesc și pe timpul verii, pentru că este mai puțin sensibilizant (însă am grijă să aplic crema cu SPF 50 zilnic).

Acidul salicilic – sau BHA, beta-hidroxi-acid

Este un agent exfoliant cu o structura care se aseamănă cu cea a aspirinei și care deschide porii, contribuind la vindecarea mai rapidă a rănilor. Acesta este extras din scoarță de salcie și este utilizat de secole întregi în scopuri medicale – pentru a reduce durerile, de exemplu – dar și în tratamentele de înfrumusețare deoarece are numeroase beneficii asupra pielii. Unul dintre cele mai importante este că ajută la îmbunătățirea aspectului acesteia, contribuind la ameliorarea bolilor cutanate, precum acneea sau psoriazisul.

Dacă vrei să îți înfrumusețezi aspectul pielii sau să îți rezolvi problemele, ia în calcul folosirea acizilor deoarece aceștia curată porii în profunzime și te ajută să obții aspectul dorit.