Chiar dacă vara s-a terminat, calendaristic vorbind, asta nu înseamnă că razele ultraviolete au plecat și ele. Soarele încă este puternic, de aceea, dermatologii insistă asupra faptului că este necesar să porți SPF toamna, ba chiar și iarnă.

Pot oare produsele cosmetice cu SPF inclus: fond de ten, pudra compactă, spray de fixare rezolva ușor această problemă?

Cum funcționează produsele cosmetice cu SPF în compoziție?

Cel mai probabil, ai văzut atât creme hidratante, fonduri de ten, BB și CC creăm, cât și pudre de fixare care conțîn SPF. Acestea au, într-adevăr, în formulă ingrediente care te protejează de razele UV.

Teoretic, ar trebui să fie la fel de eficiente că o loțiune specială cu factor de protecție. Cu toate acestea, dermatologii atrag atenția că produsele de machiaj cu SPF nu oferă același grad de siguranță.

Specialiștii spun că ai avea nevoie de o cantitate de 6 sau chiar 7 ori mai mare de produs, dacă aplici un fond de ten cu SPF în loc de o crema specială, formulată specific pentru protecție solară. Așadar, având în vedere că nu vei aplică niciodată un strat atât de gros de fond de ten, BB cream sau pudră, respective acestea nu sunt suficiente pentru a te proteja corespunzător.

Cum poți folosi, totuși, produsele cosmetice cu SPF toamna?

Aplică crema cu factor de protecție 15/30 pe post de „întărire”. Începe rutină de îngrijire și machiaj prin aplicarea cremei cu factor de protecție, apoi aplică un fond de ten cu SPF 30 sau 50.

Această combinație este una perfectă, care te va ajută să îți păstrezi pielea sănătoasă, fără pete, linii fine și riduri cauzate de soare.

P.S.: Nu uită că această din urmă trebuie să fie aplicată pe toată față, inclusiv pe gât, iar cantitatea optimă este aproximativ o linguriță de produs.