La moment pe internet gasesti sute de sfaturi de beauty, de tips & tricks, recomandari, masti hand-made si produse-minune care ar trebui sa te scape de absolut orice probleme.

Desi o parte din ele suntcu adevarat  utile, exista si o multime de sfaturi care fac mai mult rau decat bine. De exemplu:

1.Uleiul de cocos ca hidratant pentru fata – desi este foarte bun pentru par si pentru zonele foarte uscate ale corpului (coate, genunchi), nu ar trebui sa il aplici pe fata. Poate infunda porii si duce la aparitia cosurilor.

2. Eliminarea celulelor moarte cu suc de lamaie – ce senzatie ai cand musti dintr-o lamaie? Nu e una placuta, asa-i? Imagineaza-ti ca acelasi efect il are si asupra fetei, este prea puternic efectul, este prea acid si poate duce la iritatii severe, decolorarea pigmentului pielii sau chiar la arsuri.

3. Exfolierea cu zahar, sare sau praf de copt – toate acestea sunt bune pentru corp, dar nu si pentru fata, deoarece pielea este mai sensibila si poate sa o inroseasca si sa o irite.

4. Pasta de dinti aplicata pe cosuri pentru a le usca – este posibil intr-adevar sa le usuce, insa poate usca si pielea din jur si poate cauza o iritatie de toata frumusetea.

5. Marca de fata cu oua crude – ouale pot cauza Salmonella, asa ca nu prea ar trebui sa riscam sa le punem pe fata, nu-i asa? Nu degeaba nu sunt recomandate femeilor insarcinate sub nicio forma (nici in maioneza).

Ce alte trucuri de beauty care nu functioneaza mai stiti?