Probabil că te întrebi cum influențează obiectele din proximitatea patului felul în care arată și se simte pielea ta. Ei, bine, acestea au o foarte mare legătură cu rutinele tale, în special cu cea de seară.

Așadar, dermatologii îți spun ce să ai mereu pe noptieră pentru un ten curat, hidratat, fără linii fine și coșuri, dar și pentru o piele fină pe restul corpului.

1. Un pahar sau o sticlă cu apă

Probabil că te așteptai că pe lista această să se regăsească o mulțime de creme și loțiuni pentru corp. Ei, bine, dermatologii spun că, în primul rând, ar fi bine să te obișnuiești să păstrezi un pahar (sau chiar o sticlă) cu apă pe noptieră ta, în permanentă.

Astfel, te asiguri că te hidratezi chiar înainte de culcare. În timpul nopții, corpul se poate deshidrata, iar dimineață te vei trezi cu o senzație de uscăciune. Iată un alt moment crucial pentru a bea apă – imediat după ce te-ai trezit!

Făcând din acest lucru un obicei, pe termen lung, vei observă că pielea ta se usucă mai rar și are o elasticitate mai bună – atât pe ten, cât și pe restul corpului!

2. O mască pentru buze

Dacă tenul este răsfățat constant cu tot felul de produse de skin care, buzele rămân, de cele mai multe ori, ignorate. Pielea de pe buze este mult mai delicată decât în orice altă zona; de aceea, ea trebuie să fie îngrijită cu aceeași regularitate, indiferent de perioada anului.

Păstrează pe noptieră o masca specială pentru buze. În acest mod, nu vei uită în nicio seară să o aplici, pentru a hidrata în profunzime și pentru a repara eventualele crăpături. Poți opta și pentru o formulă cu un scrub blând, pentru a îndepărta periodic celulele moarte.

3. O crema hidratantă

Bineînțeles, de pe lista nu putea lipsi crema hidratantă. Alege o formulă intens reparatoare, pentru zone precum calcaiele, coatele, picioarele și mâinile. De asemenea, n-ar strică să păstrezi pe noptieră și o crema hidratantă pentru ten, pentru serile în care ai fost prea obosită pentru rutină completă de skin care.

4. O carte captivantă

Lectură nu îți face automat pielea să arate mai bine – nu este niciun secret despre care n-ai știut până acum. Totuși, o carte interesantă, păstrată la îndemână atunci când te bagi sub pătură, te va încuraja să lași telefonul deoparte și să înlocuiești expunerea la lumina albastră a ecranului cu o sesiune blanda de citit, care te va ajută să adormi mai repede și să te odihnești mai bine.

Efectele asupra pielii? Deja le-ai ghicit: somnul suficient încurajează regenerarea celulară, ceea ce înseamnă că pielea ta va fi mai fermă, mai elastică, mai luminoasă, iar cearcănele și pungile de sub ochi vor deveni doar o amintire.

sursa: andreearaicu.ro