Retinolul este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente de îngrijire a pielii, considerat un miracol natural și este unul dintre cele mai eficiente mijloace de combatere a ridurilor și a semnelor îmbătrânirii. Inițial, retinolul a fost destinat cu precădere tratamentului acneei, dar, datorită efectelor secundare pozitive și, mai ales, rapide, care au încetinit procesele de îmbătrânire, a devenit un ingredient căutat al produselor cosmetice anti-aging.

Retinolul acționează ca un puternic antioxidant și, datorită capacității sale de exfoliere (descojire) a pielii, ajută la îndepărtarea celulelor cutanate moarte și la stimularea formării fibrelor de colagen. Este numit și elixirul tinereții, datorită efectelor sale exfoliante. Netezește rapid structura pielii, care arată apoi tânără și sănătoasă.

Este potrivit pentru toate tipurile de ten, dar efectul său este foarte intens, așa că este mai bine să includeți treptat produsele cosmetice cu retinol. Rezultatele, însă, nu se vor lăsa mult așteptate.

Efectele retinolului asupra tenului

Moleculele mici care alcătuiesc retinolul merg adânc sub epidermă (stratul exterior al pielii) până la dermă. Odată ajuns în acest strat al pielii, retinolul ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

Ajută la echilibrarea pH-ului pielii și la micșorarea porilor, oferind pielii prospețime și luminozitate.

Favorizează exfolierea tenului și pătrunde adânc în straturile pielii, stimulând formarea fibrelor de colagen și a elastinei. Astfel încetinește îmbătrânirea pielii, netezește ridurile și redă pielii o textură mai elastică și mai fină.

Acționează ca un antioxidant puternic și favorizează regenerarea naturală și creșterea celulelor pielii, conducând la vindecarea rapidă a cicatricilor, la netezirea și la întinderea pielii.

Este un ajutor eficient în combaterea acneei și eliberează porii astupați.

Reduce vizibilitatea petelor pigmentare și, în plus, favorizează producția de melanină, care previne apariția petelor de acest tip.

Efecte secundare

Persoanele care folosesc retinol au de obicei piele uscată și iritată, mai ales după utilizarea unui produs nou. Alte reacții adverse pot include: roşeaţă, mâncărime, decojirea pielii.

Pentru a reduce aceste reacții adverse, încercați să utilizați retinolul de două-trei ori pe săptămână. Aplicarea retinolului la 30 de minute, după spălarea feței poate reduce, de asemenea, iritația pielii.

Retinolul favorizează exfolierea tenului, așa că aplicați-l doar noaptea, iar în timpul zilei protejați pielea folosind creme cu factor de protecție ridicat (SPF 30-50) pentru a preveni deteriorarea nedorită a tenului.

Cât timp durează să vezi rezultatele retinolului?

Poate dura câteva săptămâni de utilizare continuă pentru a vedea rezultate. Potrivit unui studiu din 2015, o „reducere semnificativă” a ridurilor a fost observată la participanții care au folosit retinol timp de 12 săptămâni. Un studiu mai recent din 2019 a constatat că ridurile din jurul ochilor și ale gâtului s-au îmbunătățit la persoanele care au folosit retinol timp de 8 săptămâni.

Poti pune crema hidratanta peste retinol?

Da, poti. Dacă utilizați un produs cu retinol, rutina dvs. de noapte ar trebui să arate cam așa, conform medicilor dermatologi:

Spălați-vă pe față.

Uscați-vă fața.

Aplicați retinol.

Așteptați câteva minute, apoi aplicați o cremă hidratantă.

Vă recomandăm să folosiți SER RETINOL 0.3%

Această formulă nu conține siliconi sau alcool. 

BENEFICII

  • Revitalizează tenul
  • Previne și reduce ridurile fine, petele pigmentare și semnele de îmbătrânire ale pielii
  • Îmbunătățește textura pielii
  • Non-comedogenic, non-gras
  • Se absoarbe rapid

INGREDIENTE CHEIE

  • RETINOL – Vitamina A Palmitat, Retinyl Retinol pur, înalt dozat. Reduce ridurile fine și profunde prin stimularea producției de colagen. Stimulează formarea de noi vase de sânge în piele, îmbunătățind culoarea pielii. Estompează petele pigmentare și vindecă iritațiile.
  • SQUALAN – Squalan de măsline. Restabilește și menține barieră naturală a pielii.